Navigera skolplikten med frihet

En helgworkshop för föräldrar som vill skapa en friare och mer hållbar vardag för sina barn

  • Vill du ge ditt barn mer frihet och återhämtning – trots skolans krav?
  • Söker du strategier för att skapa en trygg och balanserad vardag hemma?
  • Längtar du efter ett sammanhang med andra föräldrar som också tänker utanför ramarna?

Många föräldrar känner att skolsystemet inte alltid främjar sina barns välmående – men det finns sätt att navigera skolplikten utan att fastna i stress och maktlöshet. Under den här helgen får du nya perspektiv, konkreta verktyg och en gemenskap med andra föräldrar som delar din längtan efter en mer hållbar vardag.

Vad vi gör under helgen

  • Vi utforskar hur du kan skapa mer frihet och trygghet i ditt barns liv, även inom skolans ramar.
  • Du får praktiska strategier för att stärka ditt barns autonomi och självkänsla, oavsett skolans begränsningar.
  • Vi pratar om hur du som förälder kan stå stadigt, ta medvetna beslut och hitta din egen väg.
  • Vi bygger gemenskap och skapar ett nätverk där du kan hitta stöd även efter workshopen.

Upplägg & innehåll

Den här workshopen är en upplevelsebaserad process där vi varvar information med reflektion, samtal, lek och praktiska övningar. Du kommer inte bara att få nya perspektiv – du får också verktyg och stöd för att omsätta dem i din vardag.

Att navigera skolplikten med trygghet och frihet
Hur kan vi som föräldrar skapa en mer hållbar vardag för våra barn inom skolans ramar? Vilka möjligheter finns det att stärka deras välmående och autonomi?

Vad behöver mitt barn – och hur kan jag stötta det?
Hur kan vi se och förstå våra barns verkliga behov, även när skolan tar upp en stor del av deras dag? Hur kan vi ge dem det de behöver för att må bra och utvecklas på sina egna villkor?

Att stå stadigt i våra val – trots omgivningens förväntningar
Hur kan vi som föräldrar känna oss trygga i våra beslut, även när de går emot normer och andras förväntningar? Hur hanterar vi osäkerhet och ifrågasättanden utan att tappa bort oss själva?

Avrundning och reflektion
Vi sammanfattar helgens insikter, öppnar för frågor och ger dig en plan för hur du kan ta nästa steg – med mer trygghet, klarhet och gemenskap.

Det blir en helg fylld av inspiration, kraft och nya insikter!

När? 26-28 spetember 2025
Fredag 17-20, lördag 10-17, söndag 10-14
Var? I Stockholmsområdet (lokal meddelas senare!)
Pris: 5500 SEK (eller 4500 SEK om du bokar och betalar senast den 1 april!)
Mat/fika ingår ej – vi löser det tillsammans eller på egen hand.
Begränsat antal platser – anmäl ditt intresse nu för förtur!

Anmäl dig nu och få Early Bird-rabatt!

Avbokningspolicy

Om du avbokar återbetalas inte kursavgiften, men du kan:

  • Ge din plats till någon annan.
  • Använda summan för en annan workshop eller onlinekurs hos mig (du har till slutet på året att bestämma dig).

Early Bird gäller till 1 april! Passa på att säkra din plats till rabatterat pris innan det går upp till 5500 SEK.

Vad säger tidigare deltagare?

Jätteglad för Rebeckas föräldrakurser! Det har varit underbart att få så mycket utrymme att reflektera över, samtala om, och medvetengöra för mig själv alltifrån vad jag ser som framgång för min dotter och hur den framgången nås till den fria lekens betydelse och hur jag själv kan vara och skapa det bästa sammanhanget för mitt barns lärande. Rebecka är skicklig i att både engagerat och erfaret inspirera inom området och skapa ett tryggt utrymme där gruppens samlade visdom kunde komma till uttryck. Känner att kursen stärkt mig i min tillit till mig själv som förälder och det jag tror är viktigt samtidigt som jag även genom alla i gruppen fått med mig olika konkreta tips på saker som kan underlätta i vardagen med barn. Känner mig också stärkt i att verka för ett mer självstyrt och lekande lärande i samhället!
Jennie Elevall

I Rebeckas kurser finns ett så tydligt barnfokus, men också människokärlek. Vi har alla varit barn och vi är alla en produkt av vår omvärld. Det är inte enkelt att vara människa, men det är genom Rebeckas ord lätt att förstå hur vi borde få vara människor.
Rebecka är en härlig föreläsare oh coach, påläst, kunnig, erfaren, jordnära och rolig. Jag rekommenderar varmt hennes kurser och föreläsningar för alla som vill sitt barns bästa i en värld som känns distanserande och tvingande, utan fokus på den lilla människans enskilda och kollektiva behov. Och särskilt till alla de som kämpar för sitt barns välbefinnande i en skolvärld full av krav. Rebecka kommer med förståelse, nya infallsvinklar, hopp och omtanke.
Carolina Lundberg

Rebeckas kurser väcker många tankar kring lärande och utveckling. Skolsystemet idag är uppbyggt på att alla ska lära sig samma saker, alla ska göra samma saker… Är det så det måste fortsätta vara?
När jag funderar över vad jag själv bär med mig från min skolgång kommer jag fram till att jag självklart har vissa kunskaper men jag bär framförallt mönster med mig såsom en strävan efter att duga och vara duktig, att prestera, att bli bedömd, att försöka passa in, att inte ifrågasätta utan göra det jag blir tillsagd att göra.
Behövs dessa mönster för att mina barn ska vara lyckliga? Nej tvärtom! Det hämmar snarare mina barn. Behövs detta för att mina barn ska lära sig? Nej, de når förmodligen en djupare kunskap som befästs om de faktiskt har ett eget intresse för kunskapen. Hur många prov har jag själv inte pluggat till för att dagen efter lättad andas ut och låta kunskapen (rabblandet av fakta) flyga iväg? Många!
Varför är det så viktigt att mina barn får sina kunskaper i skolan? Varför måste alla barn fyllas med samma kunskap oavsett om de är intresserade av det eller inte?
Som pedagog och förälder till barn med särskilda behov och problematisk skolfrånvaro känner jag efter kursen både frustration och hopp. Jag är frustrerad och ledsen över att vi är så många som delar jobbiga upplevelser och har barn som har mått/mår dåligt av skolan. Jag känner hopp för att vi är många som på allvar börjar fundera kring vad skolan gör med våra barn. Måste det vara så här? Samtidigt känner jag mig kluven eftersom jag själv är pedagog. Hur skulle det se ut om vi inte hade skolplikt? Hur skulle antagning till utbildningar se ut om vi inte hade betyg och bedömning? Hur skulle barn lära sig något om inte vi vuxna bestämde vad de skulle lära sig?
Min tankeprocess kom igång. DET är det viktiga. Vi måste våga ifrågasätta!
Supermamsen (Bloggare och författare till boken “Supermamsen – Om livet som pedagog och förälder till barn med särskilda behov”)