Coaching

1:1 Föräldracoaching

Har du barn som kämpar i skolan och känner dig osäker på hur du bäst kan stödja dem? Du är inte ensam, och det finns hjälp att få.

Vad du kan förvänta dig?

Genom mina 1:1 coachingerbjudanden får du som förälder möjlighet att:

  • Få större klarhet och förståelse för vad som händer ditt barn och varför de reagerar som de gör.
  • Lära dig hur du kan stötta ditt barn på ett sätt som verkligen hjälper, och förstå varför vissa saker är mindre hjälpsamma.
  • Utforska och övervinna dina egna begränsande tankar kring ditt barns skolgång och lärande, vilket påverkar hur du beter dig och pratar med ditt barn.
  • Få nya insikter och kunskaper om vad barn behöver för att må bra, hur du kan stärka relationen och bli en tryggare vuxen för ditt barn.
  • Stötta ditt barns självbestämmande, egenmakt och självständighet, trots skolplikt och skolmiljö.
  • Förbättra din förmåga att lyssna till och kommunicera med ditt barn, vilket bidrar till ett mer harmoniskt hem.
  • Få en delad bild av utmaningarna och möjilgheterna mellan föräldrarna vilket underlättar kommunikationen med skolan och soc.

Jag erbjuder 2 olika coachingpaket

SäkerFörälder

SäkerFörälder är ett 6 månaders 1:1 coachingprogram som ger dig ett långsiktigt stöd där du utvecklar styrka och mod för att med förnyad energi hitta nya sätt att hantera de utmaningar som uppstår med ditt barn och skolan.

Du får stöd med att hantera praktiska situationer som uppkommer, hjälp att förstå vad som händer i både dig och ditt barn, samt insikter, verktyg och metoder så att du bättre kan stötta ditt barn och hantera din omgivning.

Detta paket passar föräldrar som känner att de behöver någon att “hålla i handen” under en prövande tid.
Du får:

  • 6 coachingsessioner under ett halvår (totalt 6 timmar)
  • Hjälp att förstå dig själv och ditt barn
  • Stöd att hantera praktiska situationer och din omgivning
  • Insikter, verktyg och metoder som hjälper dig att stötta ditt barn
  • En privat WhatsApp-chatt för kontinuerligt stöd

Investering: 9,500 kronor inkl. moms.

Föräldrakraft

För dig som söker ännu mer djupgående stöd erbjuder jag Föräldrakraft: ett 9-månaders stödprogram. Här får du utöver min 1:1 coaching även tillgång till mina förinspelade onlinekurser som du tar i egen takt.

Det här programmet passar föräldrar som vill utveckla både sin självkännedom och sin förståelse av sitt barn, förbättra sin kommunikationsförmåga, och som dessutom vill kunna samtala med skola och myndigheter på ett lågaffektivt men gränssättande sätt.

Målet är att du ska bli mer kapabel att hantera dina egna reaktioner kring det som ditt barn går igenom, kunna vara ett stabilt stöd för ditt barn, samtidigt som du klarar av framtida utmaningar på egen hand.
Du får:

  • 9 coachingsessioner under 9 månader (totalt 9 timmar)
  • Hjälp att förstå dig själv och ditt barn
  • Stöd att hantera praktiska situationer och din omgivning
  • Kunskap, insikter, verktyg och metoder som hjälper dig att stötta ditt barn
  • Förbättrad kommunikationsförmåga
  • Fördjupad förståelse för skolans inverkan på både dig själv och ditt barn
  • En privat WhatsApp-chatt för kontinuerligt stöd
  • Onlinekursen Från skolskadad till hel igen där du lär dig varför skolskador uppstår och hur du som förälder kan stödja ditt barn att läka genom respekt, tillit, tålamod och acceptans.
  • Onlinekursen Empatisk kommunikation utvecklar din empati och förståelse för ditt barn, så att du via en mer medveten kommunikation kan skapa en trygg relation med fokus på jämbördighet och samtycke.
  • Direkt stöd kring kursinnehållet under hela processen.

Investering: 20,500 kronor inkl. moms.

Så här går det till!

Du bokar ett 15 minuters kostnadsfritt samtal med mig via länken nedan. Vi utforskar om det här är rätt program för dig, jag svarar på de frågor du har och vi ser om vi passar ihop.
Scrolla ner för att läsa vad tidigare klienter har att säga och sektionen om vanliga frågor!

Vad säger tidigare klienter?

Pernilla T.: “Vår dotter hade kämpat med skolan ända sedan förskoleklass. Det var inte förrän hon gick i 4:a förrän min man och jag började jobba med Rebecka. Alla i familjen, kände frustration, en enorm trötthet och rädsla. Min man och jag kände oss otillräckliga och skuldbelade oss själva för att ha “skapat” situationen och det beteende vår dotter uppvisade. Som om vi hade missat något uppenbart i föräldraskapet. Vi upplevde ett lidande som inte verkade kunna ta slut, vi visste inte längre vad vi skulle ta oss till och vi upplevde oss ha nått någon slags gräns för vad vi klarade av. Vi längtade så efter förståelse och att bli sedda i vår situation.
Tack vare Rebecka fick vi tillgång till kunskap, verktyg och bekräftelse för att möta upp vår dotter på allra bästa sätt. Vi fick också strategier för att “överleva” och fungera i en tillvaro som vi kände var ohållbar.
Under coachingen med Rebecka uppstod ett slags lugn i oss. Det var SÅ befriande att möta den oerhörda kompetens som Rebecka besitter och att få ta del av hennes perspektiv på skolan och barns växande, behov, lärande och utveckling. Det gjorde att vi inte kände oss ensamma i det vi upplevde. De transparenta samtalen gav oss så många nya perspektiv och verktyg samt en annan förståelse för både vår dotters, min egen och vår gemensamma situation som familj.
Under denna period började jag bli tydligare, inför mig själv och andra, vad jag kände, vad som fungerade bäst för vårt barn och för oss i familjen – och vad som för mig var viktigt på riktigt. Jag fick bekräftelse på det jag kände och det jag egentligen innerst inne visste men som jag intellektuellt inte kunde acceptera eftersom det är skolplikt i Sverige.
Så… Vi “valde” vår dotter. Vi kapitulerade. Vi tillät vår dotter att vara den hon är. Vi valde att sluta kämpa, sluta “kriga” för att få henne till skolan, sluta hitta nya strategier, sluta slå knut på oss själva för att få henne till en plats där hon inte kunde vara sig själv fullt ut.
Vi insåg äntligen att det viktigaste var vår relation med vår dotter – inte att hon skulle vara i skolan. Och det är det bästa vi gjort! Vår dotters situation har vänt totalt, men det bygger helt på att vi accepterar henne för den hon är och respekterar hennes behov och rytm.
Det vi främst tar med oss från Rebecka är att vår dotter har hela livet på sig att lära sig saker, kunskapa och erhålla färdigheter MEN vår relation med henne skulle aldrig gå att laga om den gick sönder. Det viktigaste är att vårt barn känner lust till livet, glädje, självkärlek, tillit till sin egen förmåga och möjligheter att skapa sitt eget liv utifrån sina egna förutsättningar.”

Erika H.: “Den investering som vi gjorde i vårt barn och i oss själva genom att ta Rebeckas kurser och följa den väg som vi visste att vi behövde ta för att kunna läka och att kunna vara på vårt barns sida fullt ut, är den viktigaste investeringen vi någonsin gjort.
Med hjälp av Rebecka har vi kunnat stå på vårt barns sida. Vi har vågat vara i mörkret när det varit som tuffast, och när alla rädslor dök upp för oss då fanns Rebecka där och höll oss i handen och gjorde att den tillit som vi har till vårt barn bibehölls. 
Rebecka, med sin breda erfarenhet, har med värme, humor, medkänsla men också med sitt mod och sina utmanande frågeställningar bidragit till att vår resa för att läka har varit en av de mest spännande resor som vi har gjort. 
Jag vill bara ropa till alla vuxna vars barn håller på att krascha i skolsystemet (eller som redan har gjort det) att göra allt de kan för att ta Rebeckas coaching och kurser. Det går nästan inte en dag som jag inte tänker på hur tacksam och glad jag är att vi valde den här vägen.” 

Anna E.: “Det är redan nästan precis ett år sedan jag tog Rebeckas coaching och kursen Från skolskadad till hel igen. Det går nästan inte att beskriva hur mycket som hänt och förändrats sedan dess. Jag var redan på god väg innan kursen med mitt tänk och jag var på det klara med att skolan inte var rätt plats för min dotter som då var 14 år och mådde psykiskt mycket dåligt av skolan. Det Rebeckas stöd gjorde var att jag fick bekräftat det jag redan tänkte och kände inom mig. Jag förstod att det varken var mig eller min dotter som var ute och cyklade utan att det här med att ha barn som mår dåligt av skolan faktiskt händer många. Det fick mig att stå starkare och bättre kunna stå upp för mitt barn och det har i sin tur gjort så att vi fått en ännu bättre kontakt. Vi har suttit många timmar vid köksbordet, druckit te och pratat om livet och det är tid som är guld värd. Kursen ledde även till att vi tog beslutet att åka utomlands sista året i grundskolan. I stället för att ägna tid till att gå på möten i skolan och socialen så ägnar vi nu tid till varandra och att läka från det som har varit.  
Rebecka är en person som har så otroligt mycket kunskap inom sitt område. Hon har arbetat i så många år och har ett självklart, proffsigt och naturligt sätt att få fram precis det jag behövde höra för att kunna gå vidare i min process.

Emma S.: “Som jag har brottats med mina känslor inför mina barns skolgång. Känslor som blir till ett skuldbeläggande och en inre kamp utan någon egentlig vinnare.
Rebeckas kurs för föräldrar med skolskadade barn har hjälpt mej att sätta ord på mina känslor inför det svenska skolsystemet. Vad som skaver och varför. Kursen synliggjorde också hur otroligt mycket annat vi får med oss på köpet efter många år i ett system som bygger på tvång och inte fritt lärande utifrån individens egna lust och intressen.

Som förälder till barn med npf blir det extra tydligt hur systemet inte gynnar våra barns naturliga nyfikenhet och kreativitet utan snarare skapar utanförskap, om man inte har turen och kan pressa in sig i mallen.
Rebecka är en fantastiskt kunnig coach och kursledare med stort engagemang för barnen. Hon tar oss föräldrar med på en synvända som genom reflektioner, diskussioner och våra egna berättelser så småningom leder oss fram till vad vi själva behöver göra för att ge våra barn det allra bästa. Och min dotter? Ja, hon har blivit sig själv igen!
Jag rekommenderar ALLA människor som på något sätt kommer i kontakt med barn att ta Rebeckas coaching och kurser. Det enda som krävs är lite mod och ett öppet sinne. Om du läser det här så är du redan där. Bara gör´t!”

Emma W.: “Nu har det gått ett år sedan jag tog Rebeckas coaching och kurs för föräldrar till skolskadade barn. Så jag tänkte titta tillbaka och vara lite filosofisk. Vi har fått ett barn som “har svårt att anpassa sig”. Jag vill vända på det: Vi har fått ett barn som inte ger sig förrän han får det han behöver och har rätt till: villkorslös kärlek och frihet. Jag är så tacksam för det! Men krocken mellan barnet och normerna i vårt samhälle – som ju finns också inne i mig – har varit hård och smärtsam. Jag upplevde att jag var tvungen att välja. Och jag ville välja människan.
Rebeckas stöd och kurser har varit en fantastisk hjälp för att våga utvecklas genom skolstressen, och lära mig lita på mitt barns egen inre drivkraft. Att våga helhjärtat stötta honom, och sätta vår relation främst. Och faktiskt stötta mig själv på samma sätt. Det behövs både stöd och tid för att få syn på hur och varför vi försöker styra och kontrollera våra barn. Jag upplevde att Rebecka gav mig det, samt konkreta verktyg för att gå vidare och designa den tillvaro som vi behöver och trivs med.

Malena F.: “Efter bara en timmes samtal med Rebecka fick vi precis det vi behövde. Modet att förändra situationen för vår 11 åring som varit skoltrött, omotiverad och faktiskt rätt nere i flera års tid. Den största förändringen kom redan första dagarna då vi fick se en glad kille med både beslutsamhet och skaparglädje komma fram igen. Plötsligt visste han både vad han behövde för att få ro att skapa (ordning och reda omkring sig) och vad han ville ägna sin tid åt. Jag kände ett otroligt stort engagemang från Rebecka redan första stunden som jag tog kontakt, särskilt under samtalet förstås, men även efter då hon följde upp några dagar senare. Hon ger verkligen allt. Värt varenda krona.”

Vanliga frågor

Hur kan du hjälpa oss när vårt barn lyder under skolplikten?
Det är nog den vanligaste frågan jag får, och jag förstår den till fullo. Det är sant att skolplikten ligger i vägen och inte direkt underlättar läkningen av våra barn. Trots det, finns det ändå så oerhört mycket vi vuxna kan göra för att skapa en trygg, tillåtande och kravlös miljö där vi kan möta våra barn där de är, och se till att tillgodose deras grundläggande behov. Det handlar om att i grunden förändra vårt förhållningssätt till dem, vilket kräver djup insikt i problematiken samt VAD i oss själva vi kan och bör jobba på för att skifta HUR vi beter oss mot våra barn. Kort sagt: JA, ditt barn kan läka trots skolplikten!

Är målet att mitt barn ska komma tillbaka till skolan?
Nej. Målet med min coaching är inte att barnen ska komma tillbaka till skolan. Målet är att de ska komma tillbaka till livet. Läka, må bra, bli glada och nyfikna igen. Lyckas du med det, är det möjligt att ditt barn i framtiden vill och kan komma tillbaka till skolan. Det är i så fall en bieffekt av läkningen, inte målet i sig.

Hur snabbt kan jag räkna med att mitt barn läker?
Jag vet att du som förälder till ett skolskadat barn också lider. Det är fruktansvärt att se sitt barn må så dåligt och stå vid sidan och känna att man inte kan göra något. För mig handlar det inte om hur snabbt man kan läka. Fokusen för läkningen måste ligga på processen – inte på resultatet. Om du som förälder har bråttom, kommer det att påverka ditt barn negativt. Det blir samma som i skolan: fokus på resultat och mål – inte på hur barnet mår. Eftersom varje barn är unikt och deras läkning beror på hur DU hanterar dig själv och på ditt förhållningssätt till ditt barn, är detta en fråga som inte har ett svar. Jag manar till tålamod och tillit till processen, till dig själv och framför allt till ditt barns förmåga att läka när du ger hen de förutsättningar hen behöver för att kunna göra det. Där har brådska ingen plats.

Mejla mig för att reservera din plats

Mejla mig nedan så skickar jag dig boknings- och betalningsinformation.